water

  • Aanleg koud water koper/kunststof
  • Aanleg warm water koper/kunststof
  • Isolatie warm/koud water
  • Ontkalken waterleiding
  • Leidingreparatieshoogwaardige kwaliteit materiaalkeuze

  • Uponor - vijflagen kunststof buis
  • Rood koper - Sanco gekeurd


Drinkwaterinstallatie met MLC meerlagen leidingen

Onze uit 5 lagen bestaande meerlagenleiding verenigt de voordelen van metalen en kunststof leidingen. Daarmee worden aanzienlijke productvoordelen gerealiseerd ten aanzien van een eenvoudige en veilige installatie. De interne aluminium leiding voorkomt het binnendringen van zuurstof, beperkt de lineaire uitzetting en zorgt voor dimensionale stabiliteit. Op het gebied van drinkwateraansluiting is het Uponor MLCP perssysteem de perfecte oplossing voor nagenoeg iedere gestelde eis en situatie. Het omvangrijke productassortiment biedt immers alles wat nodig is voor een eenvoudige en veilige installatie van woningaansluiting tot aan het aftappunt.

Meerlagenleiding van de specialist

De Uponor meerlagenleiding bestaat uit een in de lengterichting gelaste aluminium leiding met een binnen- en buitenlaag van hoge temperatuur bestendig polyethyleen (volgens DIN-Norm 16833). De afzonderlijke lagen worden duurzaam met elkaar verbonden door een tussenliggende hechtmiddellaag. Een speciaal lasproces zorgt voor optimale betrouwbaarheid. De leiding is absoluut zuurstofdiffusiedicht en corrosiebestendig. Zijn lineaire uitzetting komt ongeveer overeen met die van metalen leidingen. Het product voldoet aan alle eisen voor een veilige drinkwaterinstallatie. Zijn hoge bestendigheid op lange termijn werd door verschillende Europese certificeringsorganisaties getest en bevestigd.


KOPEREN BUIS MET SANCO BEHANDELING  SANCO┬«


Er zijn twee soorten koperen buizen die toegepast worden. Dit zijn buizen met alleen Kiwa keur en buizen met Kiwa keur en een Sanco behandeling. 
Wat betekent nu eigenlijk Sanco?
Sanco staat voor het Franse woord; sans corrosion (zonder/geen putcorrosie). Sanco is een oppervlaktebehandeling van de binnenkant van de buis die ervoor zorgt dat putcorrosie geen kans krijgt. Gewone Kiwa gekeurde buizen hebben deze Sanco behandeling niet gehad. Sanco buis van KME is de meest toegepaste koperen buis in Europa voor alle toepassingen in de installatietechniek- als drinkwaterleiding, radiatoraansluitleiding, stookolie en gas.